Vrije tijd - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van bovanleeuwen - WaarBenJij.nu Vrije tijd - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van bovanleeuwen - WaarBenJij.nu

Vrije tijd

Door: Bo

Blijf op de hoogte en volg

26 Februari 2006 | Nieuw Zeeland, Wellington

Wat betreft het werk op de boerderij is er niet heel veel nieuws te melden, daarom dus wat over hetgeen ik zoal in mijn vrije tijd doe. Zoals op de foto’s te zien is, is het hier tot nu toe op een dag of twee na zonnig weer geweest. Dit leent er zich uitstekend voor om lekker op de tuinstoel in de zon te liggen, met mijn pluche klompen aan uiteraard! Zondag’s ga ik ’s morgens mee naar de kerk, een leuk klein evangelisch/anglicaans kerkje met een dominee uit Zuid-Afrika die ook een beetje Nederlands praat. Eens per maand doen de mannen van de kerk iets leuks met elkaar en afgelopen maandag was dat kanoen over de ‘Mighty Clutha River’ (een voor Hollandsche begrippen klein riviertje). Onderweg ben ik iedereen een beetje ‘langsgepeddelt’ om kennis te maken, zitten leuke lui tussen. Iets heel anders is jawel: de jacht! Nieuw Zeelanders zijn fervente jagers die het liefst schieten op alles wat beweegt. Achter Brookhouse farm ligt een meertje waar graag een bepaald soort eenden verblijft, die mooi geschoten kunnen worden. Een van de jagers vroeg of ik eens zin had om te kijken, iets wat ik natuurlijk niet kon weigeren. Ze hadden een mooie hut gemaakt met daarom veel lokmateriaal (houten eenden). In de hut zaten twee vaders met hun zoontjes (9 en 12 jaar) die uiteraard allemaal een flink geweer bij zich hadden en een overvloed aan patronen. Ze hadden nog niet veel geschoten die ochtend, maar het ging ook om de gezelligheid.. Leuk om weer eens op een andere manier met de lokale bevolking kennis te maken  Zondagmiddag ben ik er eens alleen op uit getrokken, in Dunedin was namelijk het Southern Festival of Speed, een straatrace door het centrum van Dunedin met oude en minder oude auto’s. De reis er heen was al een hele belevenis met de ute, hij liep toch echt niet harder dan 60 bergop op de snelweg maar ik heb het weer overleefd haha. In Dunedin had ik het circuit al snel gevonden en de foto’s spreken voor zich, veel mooie wagens en interessante techniek. Dus ik heb me wel vermaakt.

• 26 Februari 2006 - 12:15

Koen:

DIK!

• 26 Februari 2006 - 13:19

Thuisfront:

He Bo, heeft Aaltje al Canard à l'Orange gemaakt? Of zijn ze alleen kanonvoer? Het was een leuk bericht met die pluche klompen. Ajo!

• 26 Februari 2006 - 16:58

Koos:

DIK!

• 28 Februari 2006 - 21:01

Jo:

Wat een mooie sloffen :)

• 02 Maart 2006 - 00:51

Fritz:

DIK! maar hoe zit het met het bier Bo??

• 02 Maart 2006 - 08:41

Bo:

Met het bier is het op het moment erg karig gesteld :S Ik heb sinds ik hier ben eigenlijk alleen nog maar gemberbier gedronken (maar dat is zo zoet dat je er na 1 flesje ook genoeg van hebt) Maar wie weet komt dat weer als ik rond ga reizen haha

• 08 Maart 2006 - 13:38

Tiny:

Het duurt wel lang Bo eer we weer iets horen, te druk met alle boerenactiviteiten gezien het seizoen daar?